small logoBella Itália Múzeum

Non-Profit Olasz Kulturális Intézmény

Igazgató: Dr. Lucilla Olivieri Római Nemzeti Múzeumtól

Központ: Róma (Olaszország)

Operatív székhely: Székesfehérvár (Magyarország)

info@bellaitaliamuzeum.hu

Magunkról...

BELLA ITALIA MÚZEUM
KULTURÁLIS INTÉZMÉNY

AZ INTÉZMÉNY CÉLJA

Az olasz nyelv, művészet és kultúra népszerűsítése és terjesztése. Múzeumi rendezvények, előadások, nyelvi, művészeti, kulturális és borgasztronómiai tanfolyamok, szemináriumok szervezése. Az olasz kultúrával, művészettel, nyelvvel és borgasztronómiával kapcsolatos promóciós és reklámkezdeményezések szervezése és irányítása.

TÖRTÉNETÜNK

Az intézmény 1993. március 5-én jött létre, és ahhoz, hogy Magyarországon – ami akkor még nem volt az Európai Unió tagja- működhessen, Ciao Roma Bt néven jegyezték be. 2000 decemberéig az intézmény minden tevékenységével együtt „vándorolt”, amikor is sikerült állandó székhelyet találnia Székesfehérváron, a Sziget utca 17. szám alatt (tel.: +36-22-317 546). 2004. május 1-jén Magyarország belépett az Európai Unióba. Még ugyanebben az évben, november 18-án megszűnt a Ciao Roma Bt. és az intézményt Olaszországban az illetékes Minisztériumnál eredeti nevén, Bella Italia Múzeumként  jegyezték be.

AZ OPERATÍV SZÉKHELY

Az operatív székhely ad helyet a kulturális központnak, az irodának, egy múzeumi kiállítóteremnek, konferenciáknak, koncerteknek és egyéb tevékenységeknek, amelyek főképpen az iskolák felé irányulnak.

A TEMATIKUS KÖNYVTÁR

Mintegy 1250 kötetet tartalmaz az olasz irodalom, történelem, elbeszélő irodalom, művészettörténet, régészet, zene, színház, turizmus témakörökből. A könyvek 30%-a magyar nyelvű. Ezen kívül 200 videokazettával, 50 DVD-vel (filmek, olasz operák és színházi előadások) és 200 audiokazettával és CD-vel (klasszikus és olasz népzene) rendelkezik.